Aardappel – bleekselderij salade

on

Bij barbecuegerechten past een stevige frisse salade. Omdat het een leuke bezigheid is en omdat het lekker is, kun je die salade ook grotendeels op de barbecue bereiden. De inspiratie voor deze salade van aardappels en bleekselderij komt uit het boek Smokey Goodness van Jord Althuizen. Op deze manier bereid is het lekkerder en meer barbecue (zeg ik nou echt dat ik een recept van de wereldkampioen barbecueën kan verbeteren…..?).

Ingrediënten Aardappel bleekselderij salade

Ingrediënten

  • 1 kilo roseval aardappels (of de Albert Heijn variant daarvan, die heet AH Ex­cel­lent Pom­mes rou­ges)
  • 6 stelen van een bleekselderij
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 1 fijngesneden rode ui
  • ½ fijngesneden rode peper
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 100 milliliter halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel zoete mosterd
  • Bosje fijngesneden peterselie
  • Peper en zout

Tools

Voorbereiding

  • Was de aardappels en snij deze in vieren.
  • Meng in een kommetje de olijfolie, tijm, peper en zout.
  • Doe de aardappels en de olijfolie met tijm, peper en zout in een ovenschaal en meng dit goed door elkaar.
  • Snij het onderstuk en de bovenkant van de bleekselderij af.
  • Haal van de bleekselderij de kop en de kont af en trek de lange draden eraf (Hoe dat moet staat in deze video van de Jumbo… maar niet in stukjes snijden!)
  • Pak een stoompannetje, kook daar water in en stoom de bleekselderij in 6 minuten. Heb je geen stoompannetje? Kort koken kan ook.

Aardappel – bleekselderij salade op de barbecue

Aardappel bleekselderij salade van de barbecue

  • Haal de schaal van de barbecue af, en laat het geheel afkoelen.
  • Gril de bleekselderij stengels een paar minuten aan beide kanten.

  • Snij de bleekselderij in stukken, en doe ze in een slakom, samen met de afgekoelde aardappels.
  • Voeg de rode peper, de peterselie en de ui toe.
  • Maak een sladressing van de yoghurt, de mosterd en de witte wijnazijn.
  • Meng de dressing door de salade.

Aardappel bleekselderij salade van de barbecue

 

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.