Je wilt niet altijd stokbrood met smeersels bij je barbecue-maaltijd. Althans, ik niet. Vandaar dat er best veel aardappel gerechten in dit blog staan. Eerlijkheidshalve, ik gooi er ook regelmatig een zak supermarktaardappelkroketjes op. Hoe leuk is het om zelf aardappelkroketjes te maken? Erg leuk dus. Duurt wel even. Aardappelpuree maken, laten opstijven, kroketjes maken, grillen…
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappels
- 1 lepel mosterd
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml melk
- 75 gram boter
- Doosje paneermeel
- 1 eetlepel ketchup
- 3 eieren
Bereiding
- Schil de aardappels en kook ze 15-20 minuten. Als je er een mes in steekt en dan de aardappel eruit tilt, moet die van je mes afvallen, dan zijn ze gaar.
- Giet de aardappels af.
- Stamp de aardappels met een aardappelstamper.
- Snij de boter in stukjes. Voeg de boter en de melk toe.
- Snij de knoflook in kleine stukjes of pers de knoflook en voeg deze toe
- Voeg een lepel mosterd en een eetlepel ketchup toe.
- Klop een ei, en voeg deze toe.
- Meng het geheel goed door elkaar en leg het in een platte schaal.
- Leg de schaal een uur in de koelkast.
- Haal de schaal uit de koelkast.
- Klop 2 eieren in een diep bord.
- Leg in een ander diep bord en grote berg paneermeel.
- Haal uit de schaal een hand aardappelpuree. Vorm er een kroketje van.
- Haal je kroketje door het geklopte ei en door de paneermeel. Boetseer het daarna nog wat bij.
- Mijn ervaring is dat een kroketje van een centimeter of 5 lang het best handelbaar is.
Aardappelkroketjes op de barbecue
- Maak een niet te hete barbecue aan, met een directe en een indirecte zone, ongeveer 160°.
- Laat de aardappelkroketjes eerst een half uurtje in de indirecte zone op temperatuur komen.
- Gril ze daarna af boven de directe zone.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!