Nederlandse tomaten zijn in gesprekken vaak de pineut. Ze zijn waterig, ergens anders altijd beter, en vooral vroeger beter. Daar heeft een slimme marketeer wat op bedacht, Tasty Toms. En warempel, ze zijn lekker. Vooral als je ze uitholt en daarna weer vult, en vervolgens op de barbecue legt.
Ingrediënten
- 8 Tasty Tom tomaten
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook (niet op de foto)
- 50 gram Quinoa
- 50 gram geitenkaas
Tools
Voorbereiding
- Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking en giet deze af.
- Snij de top van de tomaten af.
- Hol met een parisienneboor de tomaten uit en leg het vruchtvlees in een vergiet, zodat het meeste vocht eruit loopt.
- Schil de ui en snij deze in kleine stukjes.
- Schil de tenen knoflook en snij deze in kleine stukjes.
- Fruit de ui en de knoflook in een koekenpan.
- Doe het vruchtvlees van de tomaat erbij.
- Laat dit zachtjes een minuut of 10 sudderen.
- Doe de quinoa erbij.
- Vul de tomaten met het mengsel van ui, tomaat, knoflook en quinoa, tot een halve centimeter onder de rand.
- Top ze vervolgens af met de geitenkaas.
Tasty Tom tomaten op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone, ongeveer 160°-180°.
- Leg de Tasty Toms een minuut of 20 in de indirecte zone, doe ze daarna nog kort boven de hete kolen.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in.