Barbecuepatat

Als ik kinderen vraag wat ze willen eten, zeg ik er meestal achteraan dat het niet met een “P” mag beginnen (pannenkoeken, patat, pizza) en dat het ook geen friet wordt. Nu hebben ze iets nieuws. En het begint met een “B”. Barbecuepatat. Ik stel voor dat dit het “Woord van het jaar 2017” wordt.

Ingrediënten:

  • Stevige aardappels
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1/2 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder

Tools

  • Een bakblik
  • Een barbecuepan met gaatjes

Voorbereiding

  • Schil de aardappels en snij ze in stukken. Patat heeft meestal een langwerpige vorm.
  • Was de aardappels en droog ze af.
  • Maak een mengsel van de olijfolie, het zout, de knoflookpoeder, de rozemarijn en de paprikapoeder.
  • Doe de aardappels in een bakblik en meng het met het net gemaakte mengsel.

Barbecuepatat op de barbecue

  • Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone.
  • Zet het bakblik met de barbecuepatat op de indirecte zone. Laat het daar 45 minuten garen. Roer het af en toe.

  • Daarna pak je de barbecuepan. Zet deze boven de directe zone.
  • Schep de barbecuepatat erin en bak af zodat ze een krokant buitenkantje krijgen.

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *