Beenham – Zout, mosterd, ketchup en honing. Hou het simpel

on

Gerookte beenham simpel op de BBQEen beenham ligt regelmatig in het koelvak van de supermarkt. En je slager heeft het natuurlijk ook liggen. Ik probeerde een nieuwe manier om hier iets echt lekkers van te maken. Simpel, 5 ingrediënten, veel smaak. Mijn kids, en ik, zijn dol op deze beenham. Behalve de beenham, staan alle ingrediënten waarschijnlijk gewoon in je keukenkastje. Zorg wel voor een schone barbecue.

Ingrediënten gerookte beenham simpel op de barbecue

Ingrediënten

  • Een beenhammetje, die zijn meestal zo’n 400 gram
  • 3 eetlepels mosterd
  • 3 flinke scheuten ketchup
  • Vers gemalen zeezout
  • 2 eetlepels honing

Tools

Voorbereiding

  • Zet de rookhoutsnippers in een bakje met water. In een restje rode wijn mag natuurlijk ook. Zorg dat dit een minuut of 20 kan intrekken.
  • Leg de het vlees in een diepe kom. Doe aan alle kanten flink zout.
  • Smeer 3 eetlepels mosterd over het vlees. Draai de beenham door de bak zodat er overal mosterd zit.

Beenham mosterd ketchup voorbereiding barbecue

  • Smeer er nu 3 eetlepels ketchup op. Of knijp een paar keer flink in een fles ketchup. En zorg dat dit ook goed verspreid zit.

Beenham op de barbecue

  • Als je vlees een graad of 50 is, doe je een flinke scheut honing eroverheen. Je hoeft de beenham niet om te draaien of te keren.
  • Als je vlees een graad of 60 is doe je er nog een keer honing overheen.

Beenham met ketchup en mosterd op de BBQ

  • Als je vlees een graad of 74 is, haal je het van de barbecue en laat je het 10 minuten rusten onder een aluminiumfolietje.
  • Snij de beenham in plakken van 1 cm dikte.

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.