Biefstuk als borrelhapje

Biefstuk klinkt magisch. Het is eigenlijk een soortnaam voor mals en mager spiervlees van een rund of een kalf. Ossenhaas is ook een soort biefstuk. Voor dit recept heb ik “standaard” biefstukjes van mijn slager genomen. Die zijn niet al te dik en wegen tussen de 90 en 110 gram. En ze zijn zo klaar. Ik presenteer ze met een prikkertje als borrelhapje.

Biefstuk ingrediëntenIngrediënten

  • Biefstukjes
  • Olijfolie
  • Knoflook uit de molen
  • Zout
  • Kikkoman soja saus

Voorbereiding

  • Haal de biefstukjes uit de koelkast.
  • Doe er zout en knoflook uit de molen op, aan beide kanten.
  • Smeer er heel lichtjes olijfolie overheen.
  • Laat het geheel 10 minuten rusten.

Biefstuk op de barbecue

Biefstuk op de barbecue

  • Haal het vlees van de barbecue en laat het 5 tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Snij het vlees in dunne plakken.
  • Schenk er wat soja saus overheen.

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.