Biefstuk klinkt magisch. Het is eigenlijk een soortnaam voor mals en mager spiervlees van een rund of een kalf. Ossenhaas is ook een soort biefstuk. Voor dit recept heb ik “standaard” biefstukjes van mijn slager genomen. Die zijn niet al te dik en wegen tussen de 90 en 110 gram. En ze zijn zo klaar. Ik presenteer ze met een prikkertje als borrelhapje.
Ingrediënten
- Biefstukjes
- Olijfolie
- Knoflook uit de molen
- Zout
- Kikkoman soja saus
Voorbereiding
- Haal de biefstukjes uit de koelkast.
- Doe er zout en knoflook uit de molen op, aan beide kanten.
- Smeer er heel lichtjes olijfolie overheen.
- Laat het geheel 10 minuten rusten.
Biefstuk op de barbecue
- Maak een barbecue aan met lekkere houtskool.
- Leg de biefstukjes boven de hete kooltjes. Een paar minuten per kant. Kerntemperatuur van 50° tot 55° is prachtig.
- Haal het vlees van de barbecue en laat het 5 tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Snij het vlees in dunne plakken.
- Schenk er wat soja saus overheen.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!