Camembert

on

Ik hou van kaas toe. En dat kan ook op de barbecue, dat maakt het nog leuker. Het moeilijkste aan dit gerecht is het juiste camembert doosje vinden. Ik gebruik hier afbakstokbrood, vers stokbrood van je bakker kan natuurlijk ook.

Ingrediënten

  • Camembert
  • Stokbrood

Het doosje van de camembert is een essentieel onderdeel voor de bereiding. Je moet namelijk een doosje hebben met een houten deksel of onderkant. Vaak hebben doosjes een kartonnen boven en onderkant. Dat werkt niet.

Bereiding

  • Neem het doosje of het dekseltje van het camembertdoosje, als het maar een houten onder of bovenkant heeft.
  • Leg dit 20 minuten in een diep bord met water te weken.

Op de barbecue

  • Pak de camembert uit de verpakking en doe dit in het doosje of het dekseltje.
  • Leg dit op de niet al te warme barbecue.
  • Leg je afbakstokbrood ook op de barbecue
  • Het duurt een minuut of 15. Voel of de bovenkant meegeeft. Het vraagt wel enige aandacht, als het je camembert te lang erop ligt, stroomt alle kaas in je barbecue. Best zonde.
  • Zet de camembert of tafel. Snij voorzichtig een kruis in de bovenkant en sla de camembert voorzichtig open.
  • Ga nu kaasfonduen in de camembert.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.