Coleslaw – gisteren maken vandaag eten

Coleslaw is lekker bij barbecue gerechten. De frisse smaak past lekker als tegenhanger bij warm rundvlees of varkensvlees. Waarom het geen koolsla heet, weet ik eigenlijk ook niet. Het is juist lekker als je het wat langer, 4 uur of een dag, van tevoren maakt.

Ingrediënten

  • Handje peterselie
  • 3 wortels
  • 1/2 citroen
  • 1/2 beker karnemelk
  • 3 scheppen mayonaise of een yoghurtvariant daarvan
  • 1/2 witte kool (en die waren op deze keer bij de Albert Heijn, dus ik heb voorgesneden gekocht)
  • 1 rode ui
  • 1 appel

Tools

  • Ik gebruik een keukenmachine waarmee je ook kunt raspen. Een handrasp kan natuurlijk ook.

Bereiding coleslaw

  • Schil de ui.
  • Pak een handje peterselie.
  • Doe bovenstaande in een keukenmachine met een gewoon mes en snij klein.
  • Wissel het blad van de keukenmachine voor een rasp.
  • Maak de wortels schoon en snij kop en staart eraf.
  • Schil de appel en snij deze in partjes en haal het klokhuis eruit.
  • Haal het buitenste blad van de witte kool en snij deze in parten.
  • Doe de wortels, de appel en de witte kool in de keukemachine met de rasp en maak zo dunne sliertjes.
  • Doe de inhoud van de keukenmachine in een ruime schaal.
  • Pers een halve citroen erboven.
  • Doe 3 eetlepels mayonaise en een kop karnemelk erdoorheen.
  • Voeg naar wens peper en zout toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Bedenk wat je nu nog wilt toevoegen, meer mayo, meer citroen?
  • Zet de schaal afgedekt in de koelkast.

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.