Coquille Saint-Jacques (Sint-Jakobsschelp)

Eigenlijk moet je deze natuurlijk bij de visboer halen. Of nog mooier, zelf vangen. Ik vond een doosje met het vlees van de Sint-Jakobschelp in een vriezer in een supermarkt. Het leek me een leuk borrelavontuur. Het is snel klaar en erg lekker.

Ingredienten sint-jakobsschelpenIngrediënten

  • 2eetlepel Geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel Knoflookpoeder (Je kunt ook knoflook persen. Vast lekkerder. Ik ging hier even voor snel)
  • 3 eetlepels Ketjap
  • Peterselie
  • 12 Coquilles (zo noem ik het vlees van de schelpen)

Bereiding

  • Doe 3 eetlepels ketjap en 1 eetlepel knoflookpoeder in een bakje en roer goed om
  • Doe een theelepel van bovenstaand mengsel op elke coquille
  • Strooi over elke coquille wat Parmezaanse kaas

Coquilles

Op de barbecue

  • Leg de coquilles 3 minuten boven de hele hete kolen.

Coquilles op de barbecue

Serveer ze met een plukje peterselie

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.