Ik lees mijn zoon van 5 nu ’s avonds de GVR voor (van Roald Dahl). Ken je dat boek? Gaat over een grote vriendelijke reus, die alleen snoskommers eet. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat Roald Dahl dacht aan (slechte) komkommers. Het zusje van de snoskommer (komkommer) is de courgette. En daar is nu wel iets lekkers van te maken.
Ingrediënten
- 2 Courgettes
- 2 tomaten
- ½ paprika
- scheutje olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- Peper en zout
Tools
Voorbereiding
- Snij de knoflook in hele fijne stukjes en leg dit in een bakje met olijfolie.
- Snij de tomaten, het sjalotje en de paprika in kleine stukjes.
- Snij de courgettes in de lengte door.
- Haal met een parisienneboor of een lepeltje een deel van deinhoud van de courgette eruit. Je krijgt een soort kano. Haal van de andere kant ook een stukje schil weg over de lengte van de courgette. De courgette blijft beter liggen en wordt beter gaar.
- Smeer de binnenkant van de courgette in met de olijfolie en verdeel de knoflook uit de olijfolie over de courgette helften.
- Vul de courgette met het sjalotje, de tomaten en de paprika.
- Doe er peper en zout over.
Courgette op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone, ongeveer 160°-180°.
- Leg de gevulde courgettes een half uur in de indirecte zone.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!