Courgette gevuld met knoflook, ui, tomaat en paprika

on

Ik lees mijn zoon van 5 nu ’s avonds de GVR voor (van Roald Dahl). Ken je dat boek? Gaat over een grote vriendelijke reus, die alleen snoskommers eet. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat Roald Dahl dacht aan (slechte) komkommers. Het zusje van de snoskommer (komkommer) is de courgette. En daar is nu wel iets lekkers van te maken.

Ingrediënten gevulde courgette

Ingrediënten

  • 2 Courgettes
  • 2 tomaten
  • ½ paprika
  • scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • Peper en zout

Tools

Voorbereiding

  • Snij de knoflook in hele fijne stukjes en leg dit in een bakje met olijfolie.
  • Snij de tomaten, het sjalotje en de paprika in kleine stukjes.
  • Snij de courgettes in de lengte door.
  • Haal met een parisienneboor of een lepeltje een deel van deinhoud van de courgette eruit. Je krijgt een soort kano. Haal van de andere kant ook een stukje schil weg over de lengte van de courgette. De courgette blijft beter liggen en wordt beter gaar.

Ingrediënten gevulde courgette

  • Smeer de binnenkant van de courgette in met de olijfolie en verdeel de knoflook uit de olijfolie over de courgette helften.
  • Vul de courgette met het sjalotje, de tomaten en de paprika.
  • Doe er peper en zout over.

Gevulde courgette van de bbq

 

Courgette op de barbecue

 

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.