De beste drumsticks van de barbecue

Een klassieke barbecue heeft altijd drumsticks. En als ze voorgemarineerd van de slager komen, dan zijn ze vaak vet, zout, en met genoeg pindasaus of cocktailsaus best te eten. Met een beetje geluk zijn ze ook nog gaar van binnen en niet zwart aan de buitenkant. Mijn zoon geeft drumsticks volgens dit recept een 9 (” Waarom geen 10?” “Omdat je er vieze vingers van krijgt”). De allerkortste beschrijving: Maak een sub, droog de kip, doe de kip met de sub in een zak, wacht een paar uur, doe ze indirect 45 minuten op de barbecue, gril ze kort af.

Ingrediënten voor de allerlekkerste drumsticks

Ingrediënten

Voor de rub (genoeg voor 15 drumsticks)

  • 45 gram bruine basterdsuiker
  • 15 gram gerookte paprikapoeder
  • 2 gram peper
  • 10 gram zout
  • 10 gram uienpoeder
  • 10 gram mosterdpoeder
  • 5 gram gedroogde rozemarijn

En natuurlijk genoeg kipdrumsticks.

Tools

Voorbereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de rub door elkaar.

Ingrediënten rub voor drumsticks

  • Dep de drumsticks droog.
  • Doe de drumsticks in een diepvriesvak en doe je rub erdoorheen.

de allerlekkerste drumsticks

  • Schudt de zak voorzichtig. De drumsticks moeten allemaal onder de sub zitten.
  • Leg de zak met drumsticks een paar uur in de koelkast.

Drumsticks op de barbecue

  • Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone, ongeveer 100°-120°.
  • Doe wat rookhout op de kolen.
  • Leg de drumsticks in de indirecte zone.
  • Steek een temperatuurmeter in het dikke vleesgedeelte.
  • Rust, pak een biertje. Het gaat 45 minuten duren.
  • Als de kerntemperatuur 75° is, gril je de drumsticks heel kort boven de kolen, echt 25 seconde per kant.de allerlekkerste drumsticks
  • Je kunt dit serveren met allemaal sausen, dat hoeft echt niet.

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *