Dutch s’mores (hallo tandarts)

S’mores is een Amerikaanse kampvuurklassieker. Marshmallows roosteren en dan tussen een biscuitje op eten. Jord Althuizen heeft een recept (in dit boek) waarin hij de marshmallows in een gietijzeren pan doet met Bourbon. Daar heb ik mijn Nederlandse versie op gebaseerd.

Ingrediënten (van links naar rechts)

  • Oude jenever
  • Marshmallows
  • Kookroom
  • Geroosterde hazelnoten
  • Smeltchocolade
  • Fijne kristalsuiker
  • Biscuitjes
  • Zout
  • En ik gebruik hele handige bakjes die ik op de BBQ kan zetten, die zie je helemaal rechts (deze zijn het).

Bereiden

  • Maak eerst de karamelsaus. Doe een pannetje op je fornuis, doe hier 100 gram kristalsuiker in en 2 eetlepels water. Op mijn inductiefornuis gebruik ik standje 2. Niet roeren.
  • Verwarm in een ander pannetje 125 ml kookroom. Doe dit ook heel zachtjes.
  • Als de suiker begint te verkleuren, schenk dan de warme kookroom erbij. Nu wel roeren.

  • Hak de geroosterde hazelnoten fijn.
  • Vul de bakjes met wat smeltchocolade, doe daar een scheutje oude jenever overheen.
  • Stop het bakje daarna vol met marshmallows.

Grillen

  • Zorg voor een hete BBQ, met een directe en een indirecte zone. Zet de bakjes op de indirecte zone (als dit je niets zegt, lees dan even mijn pagina over BBQ temperatuur).
  • Laat iemand anders van het gezelschap roeren in je karamelsaus
  • Deksel op de BBQ en ga elke 5 minuten kijken. Als je te laat bent, zijn de marshmallows ongeveer ontploft.
  • Als de marshmallows mooi bruin zijn, haal je de bakjes van het vuur. Schenk de karamelstroop over de marshmallows en strooi er nog wat gehakte hazelnoten overheen.
  • Zo’n bakje kun je prima met zijn 2-en delen. Pak ieder een biscuitje en doop dit in de bakjes.

Mijn leerpunt was dat je dit beter helemaal na het eten kan maken. Geef iedereen een half uurtje vrij. Dan heb je zelf je volle aandacht erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *