Vis van de plank is lekker op de barbecue. Je krijgt er een mooie rooksmaak door en de vis blijft mooi één geheel, ook zonder visklemmen of andere tools. Dit gerecht van forel vraagt om weinig kookvoorbereiding en is ideaal voor de beginnende visbarbecuemaster.
Ingrediënten
- 2 forellen
- Handvol dille
- Peper en zout
- ½ citroen
- Beetje olijfolie
Tools
- Een rookplankje (ik gebruik deze van Flames & Flavour)
- Een kerntemperatuurmeter
Voorbereiding
- Leg je rookplank onder water, minimaal een uur of 2.
- Snij de forel open (als dat niet al gebeurd is).
- Snij de dille fijn.
- Snij de citroen in smalle plakjes.
- Doe aan de binnenkant van de forel royaal zout en wat peper.
- Prop schijfjes citroen en dille aan de binnenkant van de forel.
Forel op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een hete directe zone.
- Leg de plankjes 3 minuten in de hete zone.
- Draai de plankjes om.
- Leg de forellen op de plankjes.
- De forellen zijn gaar bij een kerntemperatuur van 50°.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!