Forel van de plank

on

Vis van de plank is lekker op de barbecue. Je krijgt er een mooie rooksmaak door en de vis blijft mooi één geheel, ook zonder visklemmen of andere tools. Dit gerecht van forel vraagt om weinig kookvoorbereiding en is ideaal voor de beginnende visbarbecuemaster.

Ingrediënten forel van de plankIngrediënten

  • 2 forellen
  • Handvol dille
  • Peper en zout
  • ½ citroen
  • Beetje olijfolie

Tools

Voorbereiding

  • Leg je rookplank onder water, minimaal een uur of 2.
  • Snij de forel open (als dat niet al gebeurd is).
  • Snij de dille fijn.
  • Snij de citroen in smalle plakjes.
  • Doe aan de binnenkant van de forel royaal zout en wat peper.
  • Prop schijfjes citroen en dille aan de binnenkant van de forel.

Forel op de barbecue

Forel op de barbecue

Forel op de barbecue

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.