Garnalenspiesjes met dragon-botersaus

Garnalenspiesjes zijn een heerlijk zomers voorgerecht. Met wat extra peper smaken ze goed bij een zomers glas rosé. Ze zijn op elk zomers feestje een hit. Een paar uur van te voren marineren maakt ze nog beter. Hoe groter de garnalen, hoe makkelijker je je spiesen vult. De dragon-botersaus doe je er op je bord pas op.

Ingrediënten Garnalenspiesjes met dragon-botersaus

Ingrediënten

  • 450 gram grote gepelde ongekookte garnalen.

Voor de marinade

  • 200 milliliter olijfolie
  • 1 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • Handje peterselie

Voor de knoflook-dragon saus

  • 100 gram roomboter
  • ½ citroen
  • Verse fijngesneden dragon, of een flinke eetlepel uit een potje

Tools

  • Spiesjes. En die moet je in water wellen. Ik doe dat in een tomatensauspot gevuld met water.

Voorbereiding van de garnalen

  • Zorg dat de garnalen ontdooit zijn.
  • Haal de pitjes uit het pepertje en snij het pepertje in kleine stukjes.
  • Pel de tenen knoflook en snij de knoflook in hele kleine stukjes.
  • Snij de peterselie fijn.
  • Doe de garnalen, de olie de peper, de knoflook en de peterselie in een schaal en meng alles goed door. Dek de schaal af en zet deze een uur in de koelkast.
  • Doe na een uur de garnalen op een spiesje.

Garnalenspiesjes met dragon-botersaus

Bereiding dragon-botersaus.

  • Smelt 100 gram boter heel zachtjes in een pannetje.
  • Pers een halve citroen uit en doe het sap bij de smeltende boter.
  • Roer de dragon er doorheen.

Dragon-botersaus

Garnalenspiesjes op de barbecue

Garnalenspiesjes met dragon-botersaus

 

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.