Garnalenspiesjes zijn een heerlijk zomers voorgerecht. Met wat extra peper smaken ze goed bij een zomers glas rosé. Ze zijn op elk zomers feestje een hit. Een paar uur van te voren marineren maakt ze nog beter. Hoe groter de garnalen, hoe makkelijker je je spiesen vult. De dragon-botersaus doe je er op je bord pas op.
Ingrediënten
- 450 gram grote gepelde ongekookte garnalen.
Voor de marinade
- 200 milliliter olijfolie
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- Handje peterselie
Voor de knoflook-dragon saus
- 100 gram roomboter
- ½ citroen
- Verse fijngesneden dragon, of een flinke eetlepel uit een potje
Tools
- Spiesjes. En die moet je in water wellen. Ik doe dat in een tomatensauspot gevuld met water.
Voorbereiding van de garnalen
- Zorg dat de garnalen ontdooit zijn.
- Haal de pitjes uit het pepertje en snij het pepertje in kleine stukjes.
- Pel de tenen knoflook en snij de knoflook in hele kleine stukjes.
- Snij de peterselie fijn.
- Doe de garnalen, de olie de peper, de knoflook en de peterselie in een schaal en meng alles goed door. Dek de schaal af en zet deze een uur in de koelkast.
- Doe na een uur de garnalen op een spiesje.
Bereiding dragon-botersaus.
- Smelt 100 gram boter heel zachtjes in een pannetje.
- Pers een halve citroen uit en doe het sap bij de smeltende boter.
- Roer de dragon er doorheen.
Garnalenspiesjes op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een directe zone, niet al te heet, 160°.
- Gril de spiesjes aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn.
- Serveer de spiesjes met de dragon-botersaus.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!