
Elk jaar, ergens in de zomer, zijn er opeens overal courgettes. Collega’s met een groentetuin leggen ze op kantoor.. gratis afhalen, want ze zijn allemaal tegelijk rijp. En na tig dagen courgettesoep, zijn ze er zelf klaar mee.
Lekkerder is ze gratineren met geraspte kaas en daarna grillen op de barbecue. Even door een geklopt eitje halen en dan flink strooikaas erover.
Ingrediënten voor gegratineerde courgette

- 1 courgette
- 2 kleine eieren of 1 groot ei
- 50 gram strooikaas
Tools
- Een goed koksmes
Voorbereiding courgette
- Snij de courgettes in lange repen, ongeveer een centimeter dik.

- Klop in een kommetje 1 of 2 eieren. Schenk dit opgeklopte op een plat bord met een klein opstaand randje.
- Haal de courgetterepen door het geklopte ei heen en leg ze op een ander bord.

- Strooi de strooikaas ruimhartig over de courgetterepen.

Gegratineerde courgette op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een niet te hete directe zone. Wil je graag weten hoe je dat het makkelijkst doet, lees dan mijn Barbecue op temperatuur pagina.
- Leg de courgetterepen boven de kooltjes

- Keer ze regelmatig om tot ze een mooi lichtbruin korstje hebben en ze een krokante buitenkant hebben.
