Het is leuk om je hele maaltijd op de barbecue te bereiden. Dat ding staat er toch, staat aan, en het is zo lekker. Dit nagerecht is één van de favorieten van mijn dochter. Gegrilde ananas met kaneel en suiker. En natuurlijk een bolletje ijs.
Ingrediënten
- Roomijs. Neem vooral een beter merk dan ik hier op de foto heb staan, al is het beste ijs, het ijs dat je bij de hand hebt.
- 4 eetlepels donkere basterdsuiker
- 1 eetlepel kaneel
- 1 ananas
Voorbereiding
- Meng de kaneel en de suiker in een kommetje.
- Schil de ananas.
- Snij de ananas in plakken van ongeveer 1½ centimeter dik, snij de harde kern weg.
- Wrijf de plakken in met het mengsel van kaneel en suiker.
Ananas op de barbecue
- Je gebruikt de restwarmte van je barbecue om de ananas te grillen. Is de barbecue nog heel heet, leg de stukken dan in de indirecte zone. Is de barbecue niet zo heet meer, leg de stukken dan boven de kooltjes.
- De suiker moet caramelliseren, donkerbruin tegen het zwarte aan worden.
- Keer de ananasstukken af en toe om.
- Serveer de gegrilde ananasplakken op een bordje met een bolletje vanille ijs.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!
Was heerlijk. Iedereen helemaal blij. Altijd blij met deze site.