Mijn jongste kind is net helemaal in de ban van moppen. “Bakker, heeft u ook worteltjestaart?” Dat gaf de inspiratie voor dit gerecht. Maar geen taart hoor, gewoon wortels. En wat olie en rozemarijn. Ze zijn na bereiding wel lekker (in tegenstelling tot de worteltjestaart uit de mop) en hebben een lekkere bite.
Ingrediënten
- Gewassen geschilde grote wortels
- Verse rozemarijntakjes, en als je daar niet genoeg van hebt, dan pak je een potje
- Peper en zout
- Olijfolie
Tools
Voorbereiding
- Doe de wortels in een schaal.
- Smeer ze in met olie en doe er rozemarijn, zout en peper overheen.
Wortels op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone, keteltemperatuur 160°-180° (maar het luistert niet zo nauw).
- Zet de schaal met wortels boven de indirecte zone met de deksel van de barbecue erop.
- Verwarm de wortels ongeveer 30 minuten in de schaal. Je moet ze af en toe in een andere volgorde leggen, dan zijn ze allemaal tegelijk gaar.
- Als de wortels gaar zijn, dan haal je ze uit het blik en gril je ze direct boven de kolen. Je moet erbij blijven staan en ze af en toe omdraaien, om te zorgen dat ze niet zwart worden.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!