Gehaktbrood

Dat het paradijs en gehaktbrood bij elkaar horen, zal menig muziekliefhebber beamen (Ben je me kwijt? Hier is de uitleg). Ook op de barbecue is gehaktbrood paradijselijk.. nou ja, paradijselijk.. erg lekker. De voorbereiding kost een uurtje, het moet een uurtje opstijven en het ligt één tot anderhalf uur op je barbecue. Je moet er dus even wat tijd voor nemen. Dit recept is met anderhalve kilo gehakt. Dat is meer dan een gezinsportie.Ingredienten gehaktbrood

Ingrediënten

  • 1,5 kilo gehakt
  • 3 strengen bleekselderij
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 1 rode paprika
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • Barbecuesaus (op de foto staat een zelfgemaakte, maar een dikke van Heinz is makkelijker en prima voor dit doel).
  • 1,5 pakje dunne ontbijtspek
  • Peper en zout

En verder

  • Een aluminium serveerschaal (bij je supermarkt, 2 voor een euro)
  • Vershoudfolie
  • Een grote snijplank
  • Een kerntemperatuurmeter

Bereiding

  • Haal de kop en kont van de bleekselderij af. Snij de bleekselderij in kleine stukjes.
  • Snij de paprika in kleine stukjes.
  • Snij de knoflooktenen in kleine stukjes.
  • Snij de ui in kleine stukjes.
  • Doe het gehakt in een kom.
  • Doe daar de eieren, de knoflook en de ui bij. Naar wens zout en peper.
  • Kneed het geheel door elkaar.
  • Pak een grote snijplank en leg op deze snijplank 2 overlappende stroken vershoudfolie.
  • Leg hierop het gehakt en verspreidt dit over de hele plank. Goed aandrukken.

Gehakt uitgesmeerd op een plank

  • Strooi de paprika, bleekselderij en geraspte kaas over het gehakt. Laat aan de randen 2 cm “vrij”. Druk de paprika, bleekselderij en geraspte kaas een beetje in het gehakt.
  • Nu moet je de plak gehakt gaan rollen. Pak het vershoudfolie onder het gehakt en trek dat omhoog. Rol het naar je toe.

Gehaktbrood oprollen

  • Probeer er een rol van te maken.
  • Duw de zijkanten nog wat naar binnen. De lengte van de rol mag niet groter zijn dan je aluminium schaal.

Rol gehaktbrood

  • Sla de folie weer over de gehaktrol.
  • Pak de aluminium schaal en prik daar veel gaatjes in.

Aluminiumschaal voor gehaktbrood op de barbecue

  • Leg het gehaktbrood, in de vershoudfolie, op de schaal en leg deze in de koelkast. Laat daar een uurtje opstijven.
  • Na het opstijven haal je de schaal uit de koelkast. Sla de huishoudfolie open. Als je inderdaad 2 overlappende stroken vershoudfolie hebt gebruikt, kun je deze nu makkelijk onder het gehakt vandaan trekken.
  • Smeer de bovenkant van de gehaktrol in met barbecuesaus.
  • Leg hier overheen plakjes spek, zodat de hele bovenkant is bedekt.
Gehaktbrood met spek bedekken
Halverwege het bedekken. Ik ben hier nog niet klaar.

Gehaktbrood op de barbecue

Gehaktbrood klaar op de barbecue

  • Haal het gehaktbrood van de aluminiumschaal af en leg het brood op een snijplank.
  • Snij plakken van 2 cm dik en serveer deze.

Gesneden gevuld gehaktbrood

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.