Wie kent er niet de licht verbrande, toch half rauwe of juist te doorbakken karbonade van de barbecue. Dat hoeft dus niet. Het kan superlekker en anders, terwijl je dan toch geen voor- gemarineerde karbonade van de slager hoeft te gebruiken.
Ingrediënten
- 4 karbonades. Ik heb haaskarbonades gebruikt
- 6 eetlepels olie (zonnebloem of arachide)
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 eetlepel zout
- 1 ui
Voorbereiding
- Snij de ui fijn.
- Doe de olie, de witte wijn azijn, de ketjap en de honing in een kommetje en meng dit goed.
- Doe dan de paprikapoeder, het zout en de fijngesneden ui erbij. Je marinade is nu klaar.
- Doe de karbonades in een diepvrieszak of in een vacuumzak samen met de marinade. Meng het goed door elkaar en leg het 2 uur in de koelkast.
(Een vacumeermachine is echt een super handig apparaat om te marineren. Bol heeft ze, andere winkels natuurlijk ook)
De gemarineerde karbonade op de barbecue
- Gril de karbonades een paar minuten aan beide zijde. De kerntemperatuur moet zo’n 65° zijn.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in.