Natuurlijk kun je bij je supermarkt kant en klare kipspiesjes halen. Je hebt ze zelfs die je alleen maar, met verpakking en al in heet water hoeft te doen. Als je wel van lekker eten houdt en even de tijd neemt, dan kun je ook deze versie maken. Ik marineer het zeker 4 uur.
Ingrediënten van links naar rechts
Voor de marinade:
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
- 150 milliliter ketjap manis
- 2 eetlepels olijfolie
- 3eetlepels bastaardsuiker
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel komijn
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
En verder
- 8 kipdijfilets (van een scharrelkip)
Tools:
- Satéprikkers
- Diepvrieszak
Voorbereiding
- Doe alle ingrediënten voor de marinade in een bak en meng goed.
- Snij de kippendijen in kleine stukken. Hoe klein, je moet ze zo aan een stokje rijgen, 2 cm bij 2 cm of zo.
- Doe een diepvrieszak in een hoge kom. Kies de maat van de kom zo, dat je de diepvrieszak om de bovenkant kunt slaan.
- Vul de zak met de kip, giet daarna de marinade eroverheen.
- Zorg dat er zo min mogelijk lucht in zit. en knoop of rits de zak dicht.
- Leg de zak een paar uur weg in de koelkast.
- Laat de satéprikkers weken in water. Ik gebruik hier meestal een hoge schone pot voor. Die top ik af met water, ik doe de stokjes erin en doe de deksel erop.
Bereiden
- Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone, bij voorkeur is het boven de indirecte zone tussen de 160° en 180°. (lees hier alles over barbecuetemperaturen).
- Haal de kip uit de koelkast.
- Rijg de stukjes kip aan de prikkers.
- Leg de saté in de indirecte zone. Half uurtje. Draai halverwege om.
Lekker!!
Ik marineer ze 48 uur,uitmuntend