Gerookte roodbaarsfilet met tomaat

on

Een roodbaars is een stevig visje die prima op de barbecue kan, ook zonder visklem. Om te zorgen dat de roodbaarsfilet niet droog wordt en wel een mooie barbecuesmaak heeft, rook ik hem eerst. Daarna doe ik hem in aluminiumfolie met fijngesneden tomaat.

Ingrediënten Gerookte roodbaarsfilet met een tomaten salsa

Ingrediënten

  • 4 roodbaarsfilets
  • 30 takjes tijm
  • 15 takjes platte peterselie
  • 1 klein teentje knoflook
  • 3 tomaten
  • scheut olijfolie
  • peper en zout

Tools

Voorbereiding

  • Haal de blaadjes van de takjes tijm en doe deze in de hoge beker van je staafmixer.
  • Voeg de blaadjes van de peterselie toe.
  • Schil de teen knoflook en voeg deze ook toe.
  • Doe peper en zout eroverheen, voeg een scheut olijfolie toe en snij het geheel fijn met een staafmixer.
  • Leg de filets met de huidzijde op een plak en smeer dit mengsel eroverheen.

Gerookte roodbaarsfilet met een tomaten salsa

  • Pureer de  tomaten met een staafmixer en doe deze een paar minuten in een vergiet zodat het dunste vocht eruit loop. Doe de fijngesneden tomaten dan in een kommetje.

Roodbaarsfilet op de barbecue

Roodbaarsfilet

  • Haal de roodbaarsfilet van de barbecue en leg elke filet op een eigen stukje aluminiumfolie.
  • Doe de fijngesneden tomaten eroverheen.
  • Vouw de aluminium folie dicht en leg de pakketjes op de barbecue.
  • Gaar de vis tot deze 60° is.

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.