Iemand bedacht Beer Can Burger als variant op Beer Can Chicken. Niet dat dat bier iets doet, het ging om de maat. Ik gebruik een veel kleiner blikje voor dit recept. Het komt erop neer dat je gehaktballen hebt, dat je daar een kuil in maakt en dat je die kuil vult met groenten. Gevulde gehaktkommetjes dus. Het vult goed en je kunt ermee variëren wat je wilt. Zo maak ik ze.
Ingrediënten
- 1 kilo gehakt
- Handje peterselie
- 1 ui
- 1/2 courgette
- 1/2 prei
- 1 rode paprika
- 2 tenen knoflook
- 1/2 venkel
- Handje geraspte oude kaas
- 4 eetlepels kruidenkaas
- 2 eetlepels ketjap manis
- Scheut knoflook
- Peper en zout
- Repen spek
Tools
- Een klein colablikje, of een glas in die maat.
Bereiding
- Snij de helft van de ui, de 2 teentjes knoflook en de peterselie fijn.
- Roer de ui, de knoflook, de peterselie en het ei door de gehakt.
- Voeg peper en zout toe.
- Snij de paprika, de venkel, de courgette en de andere halve ui fijn.
- Maak gehaktballen van het gehaktmengsel. Uit 1 kilo gehakt maak ik 5 tot 6 ballen.
- Druk het blikje in een bal, en maak een kommetje van het gehakt.
- Maak er met je handen een mooi vormpje van.
- Vul de kommetjes eerst met een lepel kruidenkaas. Vul het kommetje daarna met de gesneden ui, prei, paprika en venkel.
- Top het kommetje af met geraspte kaas.
- Draai om het kommetje een reep spek (of 2 repen, als je spek te kort, of je kommetje te dik is).
Op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone.
- Zet de gevulde gehaktkommetjes in de indirecte zone. Het duurt ongeveer 45 minuten voor ze klaar zijn.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!
Ik heb vandaag het recept gemaakt, de overgebleven Boursin heb ik met de vulling gemengd. Erg lekker.