Woensdag had ik gevulde jalapeñopepers. Lekker voor mannen (en vrouwen) die van pittig houden, voor anderen zocht ik een zoetere variant. Gevonden. Ik kocht mini-paprika’s en maakte daar een mooi borrelhapje van.
Ingrediënten van links naar rechts
- Ontbijtspek
- Mini-paprika’s
- Cheddar
- Roomkaas
- Piggy mix barbecue rub
Over de ingrediënten
DePiggy mix BBQ rub is een mix van 14 kruiden (alweer uit dit boek), en had ik nog klaar staan. Veel paprikapoeder, suiker, knoflookpoeder en wat je verder in je keukenkastje hebt staan. Een kant en klare varkenskruidenmix zal vast ook volstaan.
Voorbereiding
- Snij de paprika’s open, zorg dat het steeltje er nog aan blijft zitten.
- Probeer er nog wat resterende zaadjes uit te halen.
- Vul de paprika’s met roomkaas.
- Snij plakjes cheddar op maat en stop deze er tussen in.
- Omwikkel de paprika’s met 1 of 2 plakken spek.
- Strooi het kruidenmengsel over de spek.
Op de barbecue
- Gril de paprika’s boven niet al te hete kolen. Ik leg ze meestal aan de rand.
- Gril ze rondom tot de spek mooi bruin is.