Gevulde Portobello’s (easy paddo’s)

Portobello’s, of hele grote paddenstoelen, zijn erg lekker van de BBQ. En zo heeft je vegetarische buurvrouw ook eens wat. De voorbereiding begint al bij de groenteboer of supermarkt. Je moet de juiste portobello’s kiezen. Ze moeten namelijk heel zijn. En als tool is het meloenschepje weer superhandig.

Ingrediënten

  • 2 Portobello’s
  • 6 cm courgette
  • 1 tomaat
  • Geraspte kaas
  • Roomkaas kruiden.

Opmerking over de ingrediënten

Zoals je aan de foto kunt zien ben ik gewoon naar de Appie gereden. Je groentejuwelier heeft natuurlijk veel mooiere portobello’s en de Albert Heijn Huismerk “Verse Roomkaas kruiden” die nog 4 maanden houdbaar is, is natuurlijk alles behalve vers. Maar wel mooi binnen de magische 5-ingrediënten-grens gebleven.

Voorbereiding

  • Dit is een typisch bijgerecht. Als de BBQ voor andere gerechten heet moet, dan doe ik de portobello’s indirect, staat de BBQ wat zachter, dan mag het direct. Bij ongeveer 150° duurt het een minuut of 20 -30.
  • Haal de portobello’s als laatste van je boodschappenlijst. Zorg dat ze bovenop de boodschappentas liggen, leg ze apart op een veilige plek weg.
  • Snij het harde stammetje weg uit de binnenkant van de portobello. Haal de rest van de binnenkant ook weg met een meloenschep, een scherpe lepel of een krom mes.
  • Bedenk wie de kapotte krijgt. Ik heb altijd 1 kapotte. En die loopt helemaal uit op de BBQ.
  • Snij de tomaat en de courgette fijn.
  • Smeer de bodem van de portobello in met een dikke laag kruidenkaas.
  • Doe de tomaat en courgette eroverheen.
  • Top het af met geraspte kaas.

 

Grillen.

Een minuut of 20- 30 bij 150°

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.