Gevulde tomaat vult. En is op deze manier erg lekker. Ik maak het helemaal op de barbecue, maar je kunt het ook gedeeltelijk op het fornuis maken. Lekker bijgerecht, en eens wat anders dan een groentenspiesje voor de vegetariërs.
Ingrediënten van voor naar achter
- 1 teentje knoflook
- 1 witte ui
- 3 eieren
- 3 grote vleestomaten
- Peper
- Zout
- Feta kaas
Voorbereiding
- Schil de ui en snij deze fijn.
- Snij de knoflook fijn.
- Snij de kop van de tomaten af.
- Lepel de tomaten uit en snij al het vruchtvlees uit de tomaat fijn.
- Leg de tomaat weg op zijn kop, zodat het vocht eruit loopt.
- Snij de kop van de tomaat ok fijn.
- Zet een braadpannetje of koekenpannetje op het vuur.
- Fruit de ui glazig.
- Voeg de knoflook toe en kan deze ook even mee.
- Voeg de fijngesneden tomaat toe.
- Doe er naar wens peper en zout overheen.
- Laat het geheel 10-15 minuten op het vuur staan en laat het inkoken.
- Haal de pan van het vuur.
- Snij de feta in kleine blokjes. Voor 3 tomaten heb ik 1/2 blokje feta gebruikt.
- Vul de tomaten voor 2/3 met het prutje van ui en tomaat. Je houdt wat van het prutje over, niet aan te doen, is ook lekker op een stokbroodje.
- Duw er kleine stukjes feta in.
- Sla een ei open en doe dit bovenop de tomaat. Probeer een hele dooier te houden. Ze zal teveel eiwit hebben. Veeg dat er vanaf.
Op de barbecue
- Leg de tomaten op de barbecue, indirecte hitte, 160°. En laat een kwartiertje staan.
- Serveer met een takje bieslook.