Gevulde vleestomaten met champignons, ui, knoflook, quinoa en geitenkaas

on

Tomaten kun je met van alles vullen. En hoe groter de tomaat, hoe meer er in kan. Dus vleestomaten zijn erg handig. Omdat er al zoveel vlees op mijn barbecue gaat, zit er in dit groenterecept geen vlees. Je kunt er in plaats van quinoa natuurlijk ook geruld gehakt, fijngesneden kipfilet of (gebakken) spekjes in stoppen.

Ingrediënten Gevulde tomaat met champignons, ui, knoflook, quinoa en geitenkaas

Ingrediënten

  • 4 grote vleestomaten
  • 150 gram fijngesneden bos-champignons
  • 100 gram quinoa
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • olie om in te bakken.

Voorbereiding

  • Snij de bovenkant van de tomaten af.
  • Lepel de tomaten uit met een lepel, gooi de echt harde stukken weg, leg de rest in een vergiet.
  • Haal het groene plukje van de kapjes van de tomaten af.
  • Snij de kapjes van de tomaten fijn en doe ze in het vergiet, laat het vocht van de tomaat weglopen.
  • Kook de quinoa 15 minuten in water met een bouillonblokje. Giet het af en zet het apart.

Vleestomaten op de barbecue

  • Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone, ongeveer 160°-180°.
  • Zet een pannetje boven de hete zone van je barbecue (of, als je het makkelijk wil doen, gebruik je fornuis).
  • Fruit de ui en de knoflook
  • Voeg de champignons toe en laat dit 5 minuten pruttelen.
  • Voeg de tomaten prut toe.
  • Laat het geheel een minuut of 10 indikken en zet dan apart.
  • Leg de tomaten met de holle kant naar beneden in de indirecte zone van je barbecue.
  • Laat deze, met de deksel op je barbecue, zo’n 10 minuten opwarmen.

Vleestomaten op de barbecue

  • Haal de tomaten van de barbecue en vul ze met de quinoa, en daarbovenop het prutje van tomaat, ui en champignon.
  • Leg daarbovenop een mooie klodder geitenkaas.
  • Leg de gevulde tomaten nog 15 minuten in de indirecte zone op de barbecue.

Gevulde tomaat met champignons, ui, knoflook, quinoa en geitenkaas

 

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.