Gooisch Hammetje (in bockbier gemarineerde gerookte beenham)

Bereiding Gooisch Hammetje (Gerookte Beenham) op de BBQEen hammetje roken geeft met weinig moeite een prachtig resultaat. Als je de beenham eerst marineert, dan krijg je een verrassend lekker stuk vlees. In dit recept marineer ik het hammetje onder andere in Gooisch Bockbier en abrikozenjam. Waarom Gooisch bockbier? Ik woon in Hilversum en in ons dorp (jaja, Hilversum is een dorp) is een prachtige bierbrouwerij. Als je je hammetje met een gewoon bockbier marineert, heb je een gemarineerd gerookt hammetje. Als je je ham marineert in Gooisch Bockbier, dan heb je een Gooisch Hammetje. En zeg nou zelf, wat klinkt lekkerder?

Ingrediënten Gooisch Hammetje (gerookt beenhammetje) op de BBQ

Ingrediënten

  • Een beenhammetje van ongeveer 800 gram
  • Een Gooisch Bockbiertje
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 3 tenen knoflook
  • 3 takjes rozemarijn

Tools

 

Voorbereiding beenham

  • Pel de tenen knoflook en snij de knoflook in hele dunne plakjes.
  • Haal de blaadjes van de rozemarijn van de takjes en snij deze fijn.
  • Doe in een diepvrieszak of in een vacumeerzak de fijngesneden knoflook, rozemarijn, twee eetlepels abrikozenjam en schenk het flesje bokbier erbij.
  • Doe in de zak ook de beenham en sluit de zak met zo min mogelijk lucht erin. Vacuüm trekken heeft geen zin met het bier erin.
  • Leg de zak 4 tot 8 uur in de koelkast.

Marineren van gerookte beenham

Gooisch hammetje op de barbecue

Gerookte beenham op de BBQ

  • Haal de beenham van de barbecue en laat deze 10 minuten rusten onder aluminium folie.
  • Snij de gerookte beenham in mooie plakken en serveer deze.

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *