Groentenbakjes

Groente gaat prima op de BBQ. En op deze manier heb je er weinig omkijken naar. Wij hebben hele handige kleine bakjes (en hier kun je ze krijgen). Maar een ovenschaal zal ook wel lukken. In van die kleine aluminium bakjes gaat het niet goed. Daarvan is de bodem te dun.

Ingrediënten van links naar rechts

  • Peper en zout
  • Courgette
  • Prei
  • Feta-achtige kaas
  • Tomaten
  • Sjalotjes
  • Venkel
  • Scheutje witte wijn (niet op de foto)

Over de ingredienten

Ja, ik haal ook maar wat. Venkel is wel een erg leuke frisse toevoeging. Dat je beter echte feta (gemaakt in griekenland, tenminste 70% schapenmelk, verder geitenmelk) kunt gebruiken is vast waar. Je kunt het ook met stukjes brie proberen.

Bereiding.

  • Maak een BBQ best heet klaar.  Waarschijnlijk hangt je opstelling af van de rest van de gerechten, ik begon met 10 minuten direct, 200°. Daarna 20 minuten indirect. (Geen idee waar ik het over heb? Lees de tekst achter deze link).
  • Snij alle groente fijn.
  • Mix het in een bak. Voeg olijfolie, peper en zout toe.
  • Verdeel het geheel over de bakjes, of doe het in een ovenschaal.
  • Zet het bakje op de BBQ.
  • Schep na een minuut of 10 de inhoud om en voeg een scheutje witte wijn toe.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.