Er is ergens in Zweden een restaurant ‘Hasselbacken’. Daar komt het recept voor Hasselback aardappels vandaan. Ik ben er nog nooit geweest, het recept kwam ik meerdere keren tegen. Het resultaat: denk aan knoflookchips van de barbecue.
Ingrediënten
- Stevige aardappels
- Knoflook
- Olie
- Zout
- Boter (niet op de foto)
Bereiding
- Leg een aardappel op je aanrecht, kijk hoe hij het best plat blijft liggen.
- Leg aan beide kanten van de aardappel een pollepel.
- Snij de aardappel diep in, tot de pollepel, doe dat om de 3 millimeter.
- Snij een knofllok in hele smalle schijfjes, snij ddie schijfjes daarna doormidden.
- Steek de schijfjes knoflook in de gleufjes in de aardappel.
- Smeer olijfolie over de aardappel
Hasselback aardappels op de barbecue
- Leg de aardappels boven de hete kolen. Niet super heet vuur, een graad of 160.
- Dit gaat wel een 5 kwartier duren. Controleer regelmatig. Wordt de aardappel te zwart, leg hem dan boven wat minder hoog vuur.
- Als je denkt dat de aardappel bijna klaar is, dan doe je er een klontje boter overheen.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!