Jalapeñopepers


Woensdag BBQ dag. Ook de dag dat mijn vader vaak een wijntje komt drinken om een uur of vijf. Hij houdt van lekkere dingen, en van pittig. Dus als borrelhapje Jalapeñopepers gemaakt. Lekker… en pittig. De buurman van de buurmanmetdebbq vond het ook lekker. Ik ben spontaan van wijn overgeschakeld naar bier. Recept is van Jord Althuizen (link onderaan). De volgende keer maak ik de kids versie hiervan. Met dank aan de tip van mijn vader.  Vandaar de “wordt vervolgd”. (inmiddels is het vervolg er…)

Ingrediënten van links naar rechts

  • Jalapeñopepers
  • Ontbijtspek
  • Roomkaas
  • Cheddar
  • Piggy mix barbecue rub

Over de ingrediënten

Je hebt maar een paar plakjes cheddar nodig. Het voegt wel echt wat toe vind ik. DePiggy mix BBQ rub is een mix van 14 kruiden (alweer uit dit boek), en had ik nog klaar staan. Veel paprikapoeder, suiker, knoflookpoeder en wat je verder in je keukenkastje hebt staan. Een kant en klare varkenskruidenmix zal vast ook volstaan. Ik had deze nog staan.

Voorbereiding

Het kost best even tijd. Je bent een paar minuten per jalapeñopeper kwijt. Mochtje denken, ik maak er 50 voor een feestje, dat doe je niet in een hal uurtje (nou ja, ik niet).

  • Snij de Jalapeñopepers open en laat het steeltje eraan zitten
  • Haal alle pitten eruit. Dat gaat het best met een scherp mesje
  • (lik je vingers af en merk hoe scherp een jalapeñopepertje is)
  • Vul de jalapeñopepers met de roomkaas.
  • Snij een dun reepje cheddar af en stop dat erbij

  • Omwikkel de jalapeñopepers met een reepje spek
  • Strooi je rub of kruidenmix over de jalapeñopepers

Op de Grill

Ik doe ze op het randje van directe en indirecte hitte (geen idee? lees dit). Spek is altijd lastig direct. Aan de andere kant wil je ook een knapperig korstje.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.