Kip in cola marinade

Je kunt eindeloos discussiëren waar barbecueën is uitgevonden, waar dit gerecht vandaan komt is duidelijk. Uit het land van de cola. Ingewikkeld is het niet. Lang marineren maakt het wel lekkerder. Ik begin daar de avond van te voren mee.

Ingrediënten

  • Een mooie kip
  • 3 eetlepels ketjap
  • 100 ml ketchup (zelfgemaakte ketchup is nog lekkerder)
  • 50 gram bastardsuiker
  • 3 tenen geperste knoflook
  • 1 blikje cola (light of zero cola is niet lekker als je het verwarmt. Suikerarm is dit recept toch al niet)
  • 1,5 eetlepel sriracha chili saus. Dit is de niet zo scherpe hoeveelheid. Ga je met mannen bier drinken of zo, doe er dan 3 keer zoveel in.

Voorbereiding

  • Meng alle ingrediënten, behalve de kip natuurlijk in een mengkom.
  • Doe de kip in een zak en doe de helft van de marinade erbij.
  • Haal de lucht uit de zak, knoop deze dicht en leg hem in de koelkast. Ik heb een vacumeermachine, die is hiervoor echt superhandig.
  • Dek het blikje cola af met een plasticje, deze heb je morgen nog nodig, net als de rest van de marinade.
  • Morgen weer een dag (4 uur marineren zal ook wel werken hoor).

Gemarineerde kip in vacuum

Bereiding

  • Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone. Temperatuur in de indirecte zone 120°-140°.
  • Haal de kip uit de zak. Zet de kip op het blikje cola.
  • Zet de kip op het blikje op het rooster in de indirecte zone
  • Meet de temperatuur. Bij 74° is die klaar. Dat gaat echter wel een uurtje duren.
  • Om het kwartier smeer je wat van de marinade die je gister apart hebt gezet, over de kip.

Kip in cola op blik ongegaardWil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.