Kip onder baksteen (met filmpje)

Kip onder een steen is volgen Steven Raichlen een Toscaans gerecht. Al komt hij er in zijn boek ook niet helemaal uit.  Tevens bevat het maar 5 ingrediënten. Hoe makkelijk kan het zijn.

 

Ingrediënten kip onder baksteen

Ingrediënten

  • Een goede kip. Als je hem niet uit je eigen kippenhok haalt, maar bij een poelier of een slager, dan is elke prijs onder een tientje verdacht. Een supermarkt is ook verdacht.
  • Salie
  • Rozemarijn
  • Grof zeezout
  • Knoflook

Tools

  • Een wildschaar. Of je laat de poelier je kip vlinderen
  • Een keukenmachine. Of je gaat zelf heel fijn snijden
  • 2 bakstenen, omwikkeld in aluminiumfolie. Mocht je langs een rustiek beekje zitten met prachtige rivierstenen.. niet gaan zoeken naar een baksteen, een riviersteen zal het ook wel doen.

Bereiding

  • Maak een BBQ aan met een directe en een indirecte zone (geen idee hoe dat moet? Hier vind je de uitleg).
  • Schil de knoflook.
  • Haal de steeltjes van de rozemarijn en de salie af.
  • Doe de rozemarijn, de knoflook, de salie en wat flinke eetlepels grof zeezout in een blender of keukenmachine. Mixt het geheel fijn.
  • Knip de kip open bij haar rug. Draai haar om en druk haar plat (krak).
  • Smeer de kip in met het mengsel van salie, knoflook, rozemarijn en zout.
  • Wikkel 2 bakstenen in aluminiumfolie.

 

 

De kip op de barbecue

  • Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone.
  • Leg de kip aan de indirecte kant van de BBQ. Leg de 2 bakstenen erboven op. Als dat niet lukt, doe dan 1 van de 2.
  • Laat de kip een half uur op temperatuur komen. Tot een graad of 60.
  • Gril de kip dan af aan beide zijden
  • Kip is klaar als zij 74° is.

 

 

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.