Kipfilet met pesto , kaas en parmaham ziet er waanzinnig culinair uit… en dat is het natuurlijk ook. Als je de pesto al hebt valt het toch in de categorie “4-ingrediënten”. Dus ook voor iemand die meestal alles kant-en-klaar koopt, is dit goed te doen.
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 200 gram pesto
- 200 gram geraspte kaas
- 8 plakjes parmaham
Tools
Bereiding
- Snij de kipfilets diep in, zodat je ze bijna open kunt vouwen als een boek.
- Leg 2 plakjes parmaham op je werkblad en leg daar de kipfilet op.
- Smeer de kipfilets aan de binnenkant in met pesto.
- Doe er een laag geraspte kaas op.
- Maak van de kipfilet een mooi rolletje, en sla de parmaham eromheen. Als het niet allemaal goed blijft zitten kun je een satéprikkertje gebruiken om het geheel goed vast te zetten.
De kipfilet op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone, tussen de 140° en de 180°.
- Leg de kipfilets in de indirecte zone, tot ze 72° zijn.
- Gril ze daarna in de directe zone nog even af, zodat de parmaham net een krokante touch geeft.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!