Vroeger was ik dol op fastfood. En de Kipnuggets van de McDonalds waren ideaal. Die kon je namelijk in de file eten. Eigenlijk zijn die van McDonalds gemaakt van samengeperste kipresten, denk ik. Als je ze zelf maakt, zijn ze veel lekkerder. Handig als klein hapje op een feestbarbecue of gewoon erbij. Ze zijn best snel klaar, en ze zijn nog sneller op. Dit recept is voor 600 gram kipnuggets.
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- 4 eetlepels bloem
- 200 gram cornflakes
- 2 eieren
- 2 eetlepels barbecuesaus (ik gebruik het recept van Jord Althuizen voor mijn barbecuesaus, die vind ik het lekkerst)
- ½ eetlepel paprikapoeder
- ½ eetlepel knoflookpoeder
- 1 theelepel zout
- ½ eetlepel mosterdpoeder
- 1 eetlepel wittebasterdsuiker
- 50 milliliter melk
Tools
Voorbereiding
- Snij de kipfilet in stukken. Niet te klein, dan vallen ze door je rooster.
- Doe de bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout, mosterdpoeder en suiker in een diepe kom en meng dit door elkaar.
- Haal de stukken kip één voor één door het mengsel, zodat ze helemaal bedekt zijn.
- Klop de eieren in een diepe kom.
- Doe de melk en de barbecuesaus bij de geklopte eieren en klop nog even door.
- Maak de cornflakes klein. Ik heb dat in een vijzel gedaan, je kunt de cornflakes ook in een plastic zak doen en er dan hard op slaan. Het moet niet al te klein worden. Als alles klein is, doe je het in een diep bord.
- Haal de kipfilet (die al door de bloem is geweest!) nu door het geklopte ei en haal de kipfilet dan door de fijngeslagen cornflakes.
Kipnuggets op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone, ongeveer 160°-180°.
- Leg de Kipnuggets in de indirecte zone.
- Meet de temperatuur van de kipnuggets. Ze moeten 74° worden. Dat duurt ongeveer 20 minuten.
- Serveer de kipnuggets met een barbecuesaus.
Wil je de kipnuggets meer spicy? Of een andere variant proberen? Grillfun heeft een spicy recept voor kipnuggets.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in.