Kogelbiefstuk… de hele kogelbiefstuk

Tijden en temperaturen kogelbiefstuk

Een groot stuk vlees op de barbecue is prachtig. Een hele kogelbiefstuk is leuker dan losse lapjes, je snijdt het pas aan tafel, en dat ziet er prachtig uit. Kogelbiefstuk komt van de bil van de koe, en dan een beetje bovenaan.  Voor een hele kogelbiefstuk moet je een barbecue met een deksel hebben. De truc is het vlees eerst indirect te verwarmen met wat rooksnippers en daarna af te grillen.

Ingrediënten hele kogelbiefstuk

Ingrediënten

  • Een mooie hele kogelbiefstuk.
  • Zout
  • 50 gram boter

Tools


 

Voorbereiding

  • Haal het vlees een half uur voordat het op de barbecue gaat, uit de koelkast.
  • Smeer het vlees royaal in met zout.
  • Dek het vlees af met huishoudfolie.

Kogelbiefstuk op de barbecue

  • Haal het vlees van de barbecue, leg het even aan de kant en blaas je kolen weer heet.
  • Leg nu je vlees direct boven de hete kolen.

Kogelbiefstuk op de barbecue

  • Gril het vlees aan alle kanten. Als je het vlees hebt gedraaid, dan smeer je een klontje boter over de kant die net gegrild is.
  • De kerntemperatuur moet niet verder oplopen dan 52°. Dat lijkt best ” koud” maar tijdens het rusten loopt de temperatuur nog een paar graden op.

Hele kogelbiefstuk op de barbecue

  • Haal het vlees van de barbecue. Leg het op een plank met een velletje aluminiumfolie erover.
  • Wacht 10 minuten.
  • Snij het vlees in dunne plakken en serveer het.

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *