Kwartelboutjes zijn lekkere kleine pootjes, handzaam, makkelijk te maken en snel klaar. Ik dacht altijd dat bitterballen niet te overtreffen zijn als borrelhap. Ik had het mis. Mijn oudste zoon had er al 2 op voordat ik het door had. Ze zijn makkelijker als hapje dan kippenpoten want je krijgt er niet zulke vette vingers van. En ze zijn waanzinnig lekker. Ik kwam de kwartelboutjes tegen bij de groothandel, een tientje voor twintig stuks. Een goede poelier heeft ze vast ook. Bij de Albert Heijn liggen ze nog niet, maar dat komt wel. Dit wordt de barbecue-hit van 2018!
Ingrediënten
- Kwartelboutjes
- Peper
- Zout
- Knoflookpoeder
Tools
Voorbereiding
- Bestrooi de boutjes met peper, zout en knoflookpoeder.
Kwartelboutjes op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone, ongeveer 140°-160°.
- Leg een paar blokjes rookhout op het de hete kolen.
- Leg de boutjes in de indirecte zone.
- Stop de kernthermometer in 1 van de boutjes, in het vlees.
- Doe de deksel van de barbecue dicht.
- Haal de boutjes van de barbecue als de temperatuur van het vlees 75° is.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in.