Kwartels

Een kwartel is een klein kippetje. Ze zijn lekker bij zuurkool. Je vindt ze bij de poelier, groothandel en soms in de supermarkt (de Jumbo bij mij om de hoek heeft ze). Ongebraden zien ze er wat zielig uit, maar daar brengt de barbecue wel verandering in.

 Ingrediënten

  • Handje fijngesneden rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 milliliter olijfolie
  • Zout
  • 4 kwartels

Tools

Voorbereiding

  • Pers de teentjes knoflook en doe die met de olijfolie in een kommetjes.
  • Doe de rozemarijn er bij.
  • Knip de kwartels over de rug open.
  • Smeer de kwartels licht in met het mengsel van olie, knoflook en rozemarijn,
  • Strooi er nog wat zout over.

Op de barbecue

  • Maak de barbecue aan met een directe en een indirecte kant. De indirecte kant mag best heet zijn: 160°-180°.
  • Grill de kwartels kort boven de hete kolen. Minuutje of 3 per kant.
  • Leg ze daarna in de indirecte zone
  • Steek er een thermometer in en laat ze op de barbecue tot ze 74° zijn.

 

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.