Het mooie van het voorjaar is dat er lammetjes in de wei zijn. Of op je barbecue natuurlijk. Lamsrack is heerlijk, en erg duur. En terecht, je zal dat lammetje maar zijn. Er is maar één manier om dat een beetje te compenseren, en dat is door de lamsrack goed te bereiden en er erg van te genieten.
Ingrediënten
- 2 lamsracks
- 2 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel honing
- 50 milliliter olijfolie
- 4 gepelde teentjes knoflook
- Handje rozemarijnblaadjes
- 1 eetlepel tijm (ik gebruik hier gedroogde, ik had niet anders, verse tijmblaadjes zijn natuurlijk nog mooier).
Tools
- Staafmixer
- Een kerntemperatuurmeter
- Aluminiumfolie
Voorbereiding
- Doe de knoflook, de rozemarijn, de tijm en de olie in een hoge kom. Zet de staafmixer erin en mix en snij alles tot alles fijn is. Laat dit rustig een uurtje staan. Dan trekt de knoflook lekker in de olie.
- Doe de mosterd en de honing erbij en mix het nog een keer. Je marinade is nu klaar.
- Smeer de lamsracks in met de marinade.
- Dek het geheel af en zet het een half uurtje tot 2 uur in de koelkast.
Lamsrack op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone, ongeveer 160°-180°.
- Wikkel de pootjes van de lamsrack in aluminiumfolie.
- Leg de lamsrack boven de directe zone van de barbecue. Doe de barbecue dicht, want anders krijg je teveel vlammen van het druipende vet.
- Grill beide kanten ongeveer 5 minuten.
- Leg dan de lamsracks in de indirecte zone.
- Steek er een kerntemperatuurmeter in en verwarm de lamsracks tot 52°.
- Haal de lamsracks van de barbecue en leg ze onder een aluminiumfolie nog 10 minuten te rusten.
- Snij de lamsracks in stukken tussen de ribben door.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in.