Lamsrack met honing mosterd marinade

Het mooie van het voorjaar is dat er lammetjes in de wei zijn. Of op je barbecue natuurlijk. Lamsrack is heerlijk, en erg duur. En terecht, je zal dat lammetje maar zijn. Er is maar één manier om dat een beetje te compenseren, en dat is door de lamsrack goed te bereiden en er erg van te genieten.

Ingrediënten lamsrack met honing mosterd marinadeIngrediënten

  • 2 lamsracks
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 50 milliliter olijfolie
  • 4 gepelde teentjes knoflook
  • Handje rozemarijnblaadjes
  • 1 eetlepel tijm (ik gebruik hier gedroogde, ik had niet anders, verse tijmblaadjes zijn natuurlijk nog mooier).

Tools

Voorbereiding

  • Doe de knoflook, de rozemarijn, de tijm en de olie in een hoge kom. Zet de staafmixer erin en mix en snij alles tot alles fijn is. Laat dit rustig een uurtje staan. Dan trekt de knoflook lekker in de olie.
  • Doe de mosterd en de honing erbij en mix het nog een keer. Je marinade is nu klaar.
  • Smeer de lamsracks in met de marinade.
  • Dek het geheel af en zet het een half uurtje tot 2 uur in de koelkast.

Lamsrack in de marinade

Lamsrack op de barbecue

Lamsrack op de barbecue

  • Leg dan de lamsracks in de indirecte zone.
  • Steek er een kerntemperatuurmeter in en verwarm de lamsracks tot 52°.

Lamsrack op de barbecue

  • Haal de lamsracks van de barbecue en leg ze onder een aluminiumfolie nog 10 minuten te rusten.
  • Snij de lamsracks in stukken tussen de ribben door.

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.