Langzaam gegaarde zoet-zoute kip

Metdeksel-20min-90min-75graden

Ooit had het Nederlands pluimveegenootschap als reclameleus ” Kip, het meest veelzijdige stukje vlees, KIP”. Lekker irritant, vergeet je nooit meer. Ik ben dol op kip en zoek graag nieuwe manieren om het op de barbecue te bereiden. Een kippetje vlinderen maakt het makkelijker en beter. Ik smeer haar dan graag in met een mengsel en gaar de kip langzaam. Dit lekkere gerecht vraagt om Low&Slow en om een goed kippetje.

Ingrediënten langzaam gegaarde zoet-zoute kip

Ingrediënten

  • 1 fatsoenlijke kip
  • 1 handje verse salie
  • 1 handje verse rozemarijn
  • 3 (of 4, of 5) tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 3 eetlepels grof zeezout

Tools


 

Voorbereiding

  • Haal de blaadjes van de salie en de rozemarijn van de takjes af. Bewaar de blaadjes.
  • Schil de tenen knoflook.
  • Schil de ui.
  • Doe de salie, rozemarijn, knoflook, basterdsuiker, zout en ui in een keukenmachine of blender en snij met het scherpe mes een tiental secondes. Het mag best een fijne smurrie zijn.
  • Vlinder de kip. Dit doe je door met een wildschaar langs de ruggengraat te knippen, de kip plat te drukken en de vleugels door de kip heen te duwen. Lastige omschrijving, gelukkig is er een filmpje van:
  • Smeer de kip aan beide kanten in met het mengsel uit de keukenmachine.

Zoet-zoute kip op de barbecue

Zout-zoute kip van de barbecue

  • Laat de kip 75° worden, dat kan wel anderhalf uur duren.
  • Haal de kip van de barbecue en leg deze nog 10 minuten onder aluminiumfolie.

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.