Ijs op de barbecue, het kan! Mijn dochter en ik hebben vandaag het ultieme toetje voor zoetliefhebbers gevonden. Albert Heijn heeft namelijk Mega Marshmallows in het schap. Het vullen van marshmallows doen we vaker (bijvoorbeeld gevulde marshmallows op een bedje van chocolade en banaan). Deze grote marshmallows maken het ook mogelijk om ze met ijs te vullen. Voor de verrassing doen we er ook wat zout bij. De combinatie warm/koud zoet/zout/zuur is fantastisch.
Ingrediënten
- Mega marshmallows
- Roomijs
- Zeezout
Wij hebben vele soorten ijs getest, citroen was het bijzonders. Het werkt natuurlijk met alle smaken roomijs. Is jouw favoriete smaak meloen, dan moet je die proberen.
Tools
- Een parisienneboor
- 2 lange spiesen
Voorbereiding
- Maak een scherp mesje nat.
- Snij een gleuf in de marshmallow.
- Haal met de parisienneboor een klein bolletje ijs uit het pak ijs en stop deze in de gleuf in de marshmallow.
- Strooi er een beetje zout overheen.
- Zet de marshmallow 30 minuten terug in de vriezer.
Marshmallows gevuld met ijs op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een hete zone. Hoe heter hoe beter.
- Neem 2 lange spieren, van hout of metaal en klem daar de marshmallow tussen of steek de uiteinden aan de zijkant van de marshmallow.
- Hou de marshmallow boven de directe hitte. De bedoeling is dat je de buitenkant snel lichtbruin kleurt, en het ijs nog niet gesmolten is.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in.