Mijn BBQboekenlijst

Ik heb het Barbecuen niet uitgevonden en haal mijn inspiratie van verschillende boeken en sites.

De volgende boeken lees ik graag:

Planet BBQ van Steven Raichlen.

Prachtige gerechten uit de hele wereld. Het is meestal goed beschreven met veel alternatieven. Soms irritant precies.

De perfecte hamburger

Gebruik vlees van met gras gevoerde runderen. Dat smaakt beter, er is minder kans op bacteriële besmettingen en het is beter voor onze planeet.

Maak gehakt van rundvlees van de naborst en voorvoet in een verhouding van 45% op 55%. De naborst maakt het gehakt vetrijk, de voorvoet geeft het een rijke rundvleessmaak

Nou, dan weet je wat je je slager moet vragen.

Het Nederlandse gerecht is marshmallows tussen stroopwafels. Die kende ik nog niet. Het register is niet bruikbaar, dat is dan weer jammer. Het is een boek om lekker in te lezen.

 

BBQBijbel van Julius Jaspers

Handig naslagwerk. Veel technieken, veel gerechten. Als je dit uit hebt, kun je BBQ-en.  Het is dat het leuk is om meerdere kookboeken te hebben, op zich staat hier genoeg in om jaren vooruit te kunnen. Het register en de recepten index maken dat je alles makkelijk kan vinden. Daar kan Steven Raichlen nog wat van leren.

Alle recepten hebben ook nog allergie informatie, ik vind dat handig met gasten met dieet. Als ik 1 BBQ Boek mocht kopen, kocht ik deze.

Er zit een hoofdstuk KCBS in.Dat gaat over de wedstrijden van de Kansas City Barbecue Society. En hoe je daar de Pulled Pork, Kip, Ribs en Brisket voor maakt. Dat zijn 4 super gerechten, die je helaas aan de hand van dit hoofdstuk nou net niet kan maken. Hopelijk staat dat in de herdruk wel beschreven, of maakt hij er een apart boekje van. Het is een minor detail hoor, we hebben het over 10 van de 500 pagina’s.

Smokey Goodness – Jord Althuizen

Dit is voor mij een super inspirerend boek. Prachtige foto’s, veel uitleg. Veel achtergrond van amerikaans BBQ-en. De gerechten zijn niet voor de beginner, dit is de premier league (zo heet ook zelfs 1 van zijn hoofdstukken). Dat klopt natuurlijk ook met de achtergrond van de auteur, namelijk wereldkampioen BBQ-en. In dit boek vind je wel de wedstrijd PulledPork en Brisket recepten. Maar ook Pig on a spit.

Ingrediënten (40-50) personen

1 heel varken van circa 40 kg (liefst een mooi varken dat een goed leven heeft gehad zoals Heyde Hoeve-varkens).

Hou je niet van BBQ-en, dan ligt dit boek ook mooi op de salontafel. De recepten uit dit boek staan bovenaan mijn BBQ-bucketlist. Wat denk je van Turducken, een rollade van in elkaar gerolde kalkoen, eend en kip. Het recept is voor 12-16 personen. De uitnodiging volgt.

Voor de liefhebbers… de opvolger is er. Zodra ik hem heb, schrijf ik een review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.