Ontbijt – Eitje met spek en kaas van de BBQ

Bereiding eitje op de bbq

Pasen komt er aan. En het EK voetbal. En dat leuke feestje bij de buren. Of ergens anders. En de dag daarna heb je een kater. Of je gaat gezellig met je gezin ontbijten. Of je hebt gewoon zin in een eitje. En een eitje in een koekenpan bakken heb je al 100 keer gedaan. Of 1000 keer. En nu wil je het anders. In barbecue-stijl. Dat kan! Een gebakken eitje met spek en kaas kan op je barbecue. Je hebt een vuurvast schaaltje per persoon nodig. Ik gebruik daar een crème brûlée bakje voor. En een barbecue natuurlijk.

Ingrediënten voor een gebakken eitje met spek en kaas op de barbecue.

ingrediënten gebakken ei op de bbq

Per persoon:

  • 2 eieren
  • 1 of 2 plakjes spek
  • Een plakje kaas
  • Peper en zout

Tools

Bereiding van je eitjes

  • Maak een barbecue aan op 130 graden, of zorg dat je een directe en een indirecte zone hebt, waarin de indirecte zone ongeveer 130 graden is. De tips om dit te doen lees je in mijn handleiding barbecue.
  • Wrijf de schaaltjes in met het spek, zodat de binnenkant van de schaaltjes helemaal vettig zijn.
Wrijf de schaaltjes in met het spek
  • Bak de plakjes spek kort boven de hete kolen.
  • Leg het spek langs de binnenkant van het schaaltje.
  • Sla een eitje kapot en doe het eiwit en de eierdooier in het schaaltje.
eieren in het schaaltje
  • Doe een plakje kaas over het eitje.
  • Sla nog een eitje kapot boven het schaaltje.
  • Doe daar weer een plakje kaas op.
  • Een beetje peper en zout maakt het af.
Eieren in schaal met kaas en peper en zout
  • Zet de schaaltjes in de indirecte zone van de barbecue.
Eitje in schaaltje op de bbq
  • Laat ze daar een kwartiertje garen.
  • Kijk of het eiwit helemaal gestold is.
Eitje in schaaltje op de barbecue close-up
  • Het is een beetje afhankelijk hoe zacht of hard je je eitje wil. Het duurt tussen de 15 en de 20 minuten voor jouw perfecte barbecue ontbijt.
  • Probeer het eitje zo heel mogelijk uit het bakje te halen en serveer het op een bord.
Eitje van de barbecue op een bord

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.