Pindasaus van Marie

Bij een Nederlandse barbecue past pindasaus. Lekker bij saté of een speklapje. Omdat we vandaag kipsaté eten, maak ik ook pindasaus. Van mijn nichtje Marie kreeg ik dit recept voor pindasaus.

 

Ingrediënten van links naar rechts

  • 4 sjalotjes
  • Arachide olie
  • Sambal manis
  • Ketjap manis
  • Limoen
  • Komijn
  • Uienpoeder
  • Teentje knoflook
  • Kokosmelk
  • 500 gram gebrande maar ongezouten pinda’s
  • Runderbouillonblokje

Tools

Voorbereiding

  • Snij de sjalotjes heel fijn, of gebruik de keukenmachine
  • Zet de keukenmachine aan en doe er de pinda’s in.

Bereiding

Ik doe de bereiding op de barbecue. Omdat dat leuk is. Het gaat zeker zo gemakkelijk op een fornuis.

  • Zet de pan op het vuur
  • Doe er een scheutje olie in
  • Doe de sjalotten erbij en fruit de sjalotten
  • Doe er 2 flinke theelepels sambal in.

 

  • Pers het teentje knoflook en doe dit er ook door heen
  • Doe de gehakte pinda’s er bij
  • Doe er een snufje komijn en een theelepel uienpoeder bij
  • Goed roeren. De pinda’s zullen wat olie loslaten, en dat is de bedoeling. Heb je het idee dat het een hele droge klont wordt, doe er dan nog wat olie bij.
  • Doe de sap van 1 limoen erbij

  • Maak 400 ml bouillon van het bouillonblokje en kokend water
  • Roer de bouillon door de pan
  • Doe de kokosmelk erbij

  • Goed blijven roeren
  • Als je het gladder wilt, zet dan de staafmixer er in

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.