Portobello met andijvie, quinoa en geitenkaas

on

Vroeger (bij mij) ging barbecueën over karbonades, kippenpoten en hamburgers.  Misschien ging er een groentespiesje op de gril, maar dat was het wel qua afdeling vegetarisch. Tegenwoordig gril ik veel groentes en fruit. Dit recept is de afdeling “culinair-vegetarisch” op de barbecue. Het recept is geïnspireerd op een portobello recept van Verse Oogst. Een mooi recept, op de barbecue wordt het nog beter. Dank aan Ria voor de inspiratie.

Ingrediënten Portobello met andijvie, quinoa en geitenkaas Ingrediënten

Per 2 portobello’s:

  • 100 gram rauwe andijvie
  • 50 gram quinoa
  • 50 gram geitenkaas
  • 1 teen knoflook
  • 1 blokje groentenbouillon
  • ½ ui
  • Peper en zout
  • Scheutje olijfolie

Tools

Voorbereiding

  • Zet een pan water op, breng het aan de kook en doe er een blokje groentebouillon in.
  • Als het kookt doe je de quinoa erbij en je laat dit 15 minuten koken.
  • Ondertussen bewerk je de portobello’s.
  • Snij het stammetje eraf en haal de binnenkant leeg met een een parisienneboor.
  • Snij de inhoud en het stammetje fijn.
  • Snij het uitje fijn.
  • Snij de tenen knoflook heel fijn.

Ingrediënten Portobello met quinoa en andijvie

  • Zet een mooie grillpan op de barbecue (of op je fornuis) en fruit in de olie de ui en de knoflook.
  • Voeg de fijngesneden binnenkant van de portobello en de fijngesneden stam van de portobello toe.
  • Voeg de andijvie toe en laat deze klein worden door het roerbakken.
  • Voeg de quinoa toe.
  • Roerbak het geheel 5 minuten, haal de pan van de barbecue (of je fornuis) en laat het afkoelen.

Vulling portobello met quinoa en andijvie

Portobello op de barbecue

  • Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone.
  • Verwarm de portobello’s  10 minuten in de indirecte zone en haal ze er dan van af.
  • Vul de portobello’s met het bovenstaande mengsel van quinoa, andijvie, ui en knoflook.
  • Leg een mooie klodder geitenkaas bovenop de vulling.
  • Leg de portobello’s 8 minuten boven de indirecte zone en daarna nog 2 minuten boven de directe zone.

Portobello met quinoa en andijvie

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.