Pulled chicken lasagne met mascarpone en pesto

Van een goede vriendin kreeg ik een lasagne gerecht. Het leek mij een ideaal barbecuegerecht, dus dat heb ik ervan gemaakt. “Pulled chicken lasagne met mascarpone en pesto” is een echt “zaterdag de hele dag kokkerellen” recept. En op andere dagen kun je het natuurlijk ook maken. De basis is kip roken, uit elkaar trekken, en gebruiken bij het maken van een lasagne. De lasagne heeft geen rode tomatensaus, maar een saus van pesto en mascarpone. Je kunt een potje pesto gebruiken, ik maak het zelf. Je vindt mijn recept bij de blog “Zelfgemaakte pesto – de lekkerste.” Pulled chicken is uit elkaar getrokken kipfilet, maar dat staat zo raar als je het zo leest.

Je gaat als volgt te werk. Eerst maak je de rub waarmee je de kip insmeert. Die laat je een half uur trekken. Dan rook je de kip op de barbecue. Als de kip klaar (=74°) is, haal je de kip van de barbecue. Je maakt ondertussen een mengsel van mascarpone en pesto. Je fruit en ui en knoflook en je bakt er wat courgette bij. Je trekt de afgekoelde kip uit elkaar en je bouwt een lasagna op. Laagje mascarpone met pesto, laagje lasagna, laagje mascarpone met pesto, gerookte kip, ui, knoflook en courgette, pijnboompitten, en dan weer lasagne bladen. Je dekt de lasagne af met tomaat en geraspte kaas. En dan gaat de lasagne nog 45 minuten op de barbecue.

Ingredienten Pulled Chicken lasagne mascepone en pesto

Ingrediënten

Voor de rub:

(Je kunt natuurlijk een kant-en-klare rub voor kip kopen, ik gebruik onderstaand mengsel).

  • 2 etlepels gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel citroenpeper
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel peper

En verder

  • 3 kipfilets
  • 500 gram mascarpone
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gram pesto
  • 3 tomaten
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram pijnboompitten
  • Lasagne bladen

Tools

Voorbereiding Kip

  • Maak een rub door de ingrediënten voor de rub te mengen
  • Smeer de kipfilets in met de rub

Kip ingesmeerd met een rub

Kip op de barbecue

Kip roken op de barbecue

  • Haal de kip van de barbecue als de kerntemperatuur 74° is.
  • Laat de kip afkoelen.
  • trek de kip met 2 vorken uit elkaar.

Voorbereidingen lasagne

  • Snij de ui en de teentjes knoflook fijn.
  • Snij de courgette in kleine plakjes.
  • Fruit de ui en de knoflook in een pannetje.
  • Bak de courgette nog 10 minuten mee.

Gefruite ui, knoflook en courgette

  • Rooster de pijnboompitten in een pannetje zonder olie tot ze lichtbruin zijn.
  • Maak een mengsel van de mascarpone en de pesto.
  • Snij de tomaten in plakken.
  • Vet de ovenschaal licht in met boter of olie.
  • Bouw de lasagne laag voor laag op met lasagnebladen, mengsel mascarpone en pesto, stukjes kip, en de gefuite ui, knofloook en courgette, en wat pijnboompitten.

Opbouw lasagne mascarpone pesto gerookte kip courgette pijnboompitten

  • De bovenste laag top je af met plakjes tomaat, pijnboompitten en geraspte kaas.

Lasagne op de barbecue

Lasagne pesto mascarpone

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.