Rollade van bavette met pesto

on

Bavette is een mooi stuk vlees, niet te verfijnd, met veel smaak. Voor echte mannen en stoere vrouwen. Om een stuk bavette mals te maken moet je het eerst marineren in wat zuur. Daarna kun je er de prachtigste dingen mee doen. Zoals insmeren met pesto en er dan een rollade van maken. Precies waar dit recept over gaat. Het lekkerste is om eerst zelf de pesto te maken, daar heb ik een recept en handleiding voor. Dat kost even tijd, wil je het snel doen, neem dan de pesto uit een potje. Het recept is voor 2 kleine rollades, je kunt natuurlijk zoveel maken als je wilt.

Ingrediënten voor een rollade van bavette met pesto

Ingrediënten rollade van bavette met pesto voor op de barbecue

Tools

  • Slagerstouw
  • Vleesthermometer
  • Citroenpers

Voorbereiding van de rollade van bavette met pesto

  • Snij de bavette door, zodat je 2 dunne plakken krijgt.
Bavette doorsnijden voor rollade op de bbq
  • Leg de plakken naast elkaar in een schaal.
  • Pers de halve citroen uit over de plakken bavette.
  • Doe 3 eetlepels (dat is 45 ml) worchestershiresauce over de bavettes.
  • Dek de schaal af en zet deze 1 tot 2 uur in de koelkast.
  • Haal de bavette uit de koelkast.
  • Leg 2 touwtjes op een plank en leg daar de bavette overheen.
  • Smeer de bavette in met pesto.
Bavette met pesto
  • Rol de bavette strak op en knoop de touwtjes eromheen vast.
Bavetterollade voor op de barbecue
  • Laat de bavette nog een half uurtje buiten de koelkast liggen, zodat een deel van de olijfolie eruit druipt.
  • Maak de barbecue aan op middelmatige temperatuur, met een directe en een indirecte zone (geen idee waar ik het over heb? Lees dan mijn blog over barbecue temperatuur).
  • Je moet je hand ongeveer 3 centimeter boven het rooster boven de kolen kunnen houden.
  • Gril de bavetten rondom.
Rollade van bavette met pesto op de bbq
  • Als je de bavette rondom hebt gegrild, leg je hem in de indirecte zone (dus niet boven de kooltjes).
  • Doe er een vleesthermometer in en doe de deksel op de barbecue.
Rollade van bavette met pesto op de barbecue
  • Als de kerntemperatuur 50 graden is, haal je je rollade van de barbecue.
  • Leg de rollade op een plank en leg er losjes een velletje aluminiumfolie overheen. Wacht 10 minuten.
  • Snij de rollade in mooie plakjes.
Bavette rollade met pesto op de bbq

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.