Rosbief gevuld met amandelschaafsel en pesto

Ik had nog een mooi stuk rosbief van mijn boer Henk liggen. Nou ja, de rosbief was van de koe en de koe was van Henk. Henk brengt elke 3 weken een Blonde d’Aquitaine koe naar de slacht. En dat zijn mooie koeien, met lekker vlees. Dat vlees kun je (ingevroren) op donderdag, vrijdag en zaterdag halen.  Zijn website is Rundvlees-Eemnes.nl. Terug naar het recept.

Ingrediënten rosbief met pesto en amandelschaafselIngrediënten

  • Rosbief
  • Zout
  • Pesto
  • Amandelschaafsel
  • Boter (niet op de foto)

Ik maakte mijn pesto zelf met dit recept.

Tools

Voorbereiding

  • Snij met een scherp vleesmes diep in het vlees. De bedoeling is dat je een soort zak maakt waar de pesto en het amandelschaafsel in kan.

Zak in rosbief maken

  • Vul de zak met amandelschaafsel en pesto. Dat kun je met een lepeltje proberen. Met je vingers wat proppen werkt uiteindelijk beter.
  • Doe flink wat zout uit de molen over de rosbief.
  • Laat de rosbief een half uurtje buiten de koelkast liggen.

Rosbief op de barbecue

  • Als je alle zijdes hebt gegrild leg je de rosbief in de indirecte zone.
  • Als het vlees een kerntemperatuur van 48° heeft, haal je het vlees van de barbecue.
  • Leg het vlees op een rooster of een houten plank, met wat aluminiumfolie erover, en laat het 10 minuten rusten.

Gegrilde rosbief met pesto

  • Snij het vlees in dunne plakken.

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.