Rosbief

Boer Henk, waar ik vaak rundvlees haal, heeft ze bijna altijd op voorraad in de vriezer; mooie stukken rosbief. En ik ben er dol op. Mijn kinderen ook trouwens. Als je voor het eerst een “groot stuk vlees” op de barbecue wilt doen, in plaats van het standaard pakket sateetjes, worstjes en speklapjes van de slager, dan is dit een mooie start. Je hebt wel 1 tool echt nodig, een kerntemperatuurmeter. Als je rosbief te ver is, is het zonde.

Ingrediënten van links naar rechts

  • 2 eetlepels Scherpe mosterd
  • 1 heel flesje Worcestersaus
  • Rosbief
  • Rozemarijn
  • 75 gram boter

Voorbereiding

Je kunt dit gerecht het beste een paar uur van te voren marineren. Da avond van te voren mag ook.

  • Snij de rozemarijn blaadjes heel fijn.
  • Smeer de rosbief in met scherpe mosterd.
  • Doe de rosbief in een diepvrieszak of ziplockzak.
  • Doe daar de fijngesneden rozemarijn en 4/5 van het flesje worcestersaus in.
  • Laat de zak met rosbief en marinade lang liggen. Af en toe masseren, geen idee of het voor de smaak helpt, maar qua mindfullness zeker.

Op de barbecue

Zorg voor een barbecue met een directe en een indirecte zone (geen idee hoe? lees deze pagina)

  • Haal de rosbief uit de zak en veeg de mosterd, marinade en rozemarijn van de rosbief af.
  • Grill de rosbief boven de hete kolen.
  • Elke keer als je de rosbief draait, ongeveer elke 5 minuten, smeer je de kant die net geweest is in met een klontje boter.

  • Als je alle zijdes hebt gehad, leg je de rosbief in de indirecte zone.
  • Smeer nogmaals in met boter.
  • Haal de rosbief van de barbecue als de rosbief 49° is.
  • Leg de rosbief op een houten plank o op een rooster. dek af met aluminiumfolie.
  • Wacht 10 minuten.
  • Snij de rosbief in dunne plakken.

Er zijn receptenboeken die iets vertellen over wat je met het restant kan doen. Die informatie heb ik nog nooit nodig gehad.

Kerntemperatuurmeter?

De full option voor de gadgetliefhebber is deze:

Deze doet het ook:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.