Vriend Michiel vierde zijn verjaardag in St. Anton in Tirol. Dat zouden meer mensen moeten doen. Natuurlijk plak je er dan een paar dagen wintersport aan vast en eet je de lokale specialiteiten. Deze Rösti-rondjes met tomaat en kaas waren daar erg lekker, thuis van de barbecue misschien nog wel beter. Vanaf nu heten ze bij ons de Rösti-rondjes van Michiel (al heeft hij ze niet gemaakt).
Ingrediënten
- 5 geschilde kruimige aardappels
- 2 teentjes knoflook
- Handje peterselie
- Peper & Zout
- 1 rode ui
- 50 gram pittige geraspte kaas
- 1 dl melk (niet op de foto)
- 4 plakken belegen kaas (niet op de foto)
- 2 tomaten (niet op de foto)
Ik haalde uit deze hoeveelheid ingrediënten 4 rösti-rondjes met een doorsnede van 11 centimeter.
Tools
- Keukenmachine met een rasp en een scherp snijmes
- Een hamburgerpers
- Vershoudfolie
Voorbereiding
- Snij met behulp van de keukenmachine de ui, knoflook en peterselie fijn.
- Doe nu de rasp op de keukenmachine en snij de aardappel in dunne reepjes.
- Doe de aardappelreepjes, de ui, de knoflook en de peterselie in een schaal.
- Voeg de melk toe en een hand geraspte kaas.
- Meng het geheel goed door.
- Leg een stuk vershoudfolie in je hamburgerpers, neem zo’n groot stuk dat je het hele rosti-rondje er zo mee kunt bedekken.
- Doe het mengsel uit de kom in de pers en druk het geheel een beetje aan. Er mag wel wat vocht uit lopen, maar niet alles moet eruit. Als je hem inpakt moet het aan elkaar plakken.
- Vouw het hele rösti-rondje in de folie en leg deze een half uur in de koelkast.
- Ga hiermee door tot alle rösti op is.
- Snij de tomaat vast in plakken.
Rösti-rondjes op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone. De directe zone moet niet al te warm zijn, zo’n 160°.
- Haal de rösti-rondjes uit het vershoudfolie en leg ze boven de directe hitte, een minuut of 5. Als je ze kan bewegen over het rooster, kun je ze omdraaien. Ze moeten mooi bruin van de buitenkant worden.
- Grill beide kanten 2 keer 5 minuten.
- Als ze aan beide kanten mooi bruin zijn, leg je ze boven de indirecte zone.
- Nu leg je er plakjes tomaat op, en daarbovenop een plak kaas.
- Laat ze nog 10 minuten garen in de indirecte zone (met de deksel dicht).
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!