Wie is er niet groot gebracht met gepofte rode biet. Nou, ik niet, en jij waarschijnlijk ook niet. Rode bieten die je in de schil koopt, zijn veel lekkerder dan de voorverpakte bieten in een plasticje. Dit recept is geïnspireerd op een recept van Julius Jaspers, heeft alleen Albert Heijn (Jumbo, Deen, noem-een-supermarkt) ingrediënten. Hou rekening met wat doorlooptijd, de bieten moeten wel een uur poffen en daarna afkoelen. Daarna moeten ze ook nog een uur in de marinade staan.
Ingrediënten
- 8 rode bieten in de schil
- 1 eetlepel zeezout
- 150 milliliter lekkere olijfolie
- 70 milliliter balsamico azijn
- 50 gram macadamia noten (niet op de foto)
- ¼ bosje platte peterselie
- 100 gram parmezaanse kaas
- 100 gram granaatappelpitjes
- Paar takjes munt
Rode bieten op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een hete zone, 160° tot 200°.
- Wikkel de bieten in aluminiumfolie.
- Leg de ingepakte bieten boven de hete kolen van de barbecue.
- Draai ze om het kwartier om.
- Als je er met een satéprikker in kunt prikken, zijn ze klaar. Dat duurt een uurtje.
- Haal de bieten van de barbecue en laat ze afkoelen.
- Je barbecue is nu vrij voor een lekker stuk vlees of vis.
Verdere bereiding van de salade met gepofte rode biet
- Laat de bieten afkoelen.
- Schil de bieten en snij ze in partjes.
- Meng de olijfolie en de balsamico azijn en leg hier de bietjes in. Strooi er zout over. Roer het goed door en laat het een uurtje trekken.
- Hak de macadamianoten in stukken.
- Snij de peterselie en de munt fijn.
- Doe de macadamianoten, de peterselie, de munt en de granaatappelpitjes bij de rode bieten en meng alles door.
- Bestrooi je salade met geraspte Parmezaanse kaas.
Ik heb een recensie geschreven over het boek van Julius Jaspers waar dit gerecht voor een gedeelte op is gebaseerd.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in.